Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Μοναξιά στις σκέψεις.

Η μοναξιά δεν έχει να κάνει με το που είσαι και αν είσαι με κάποιους, αλλά με το τι λες στον εαυτό σου ενώ είσαι μόνος ή και με παρέα.
Η μοναξιά είναι αίσθηση, που έρχεται από σκέψεις που κάνουμε ενώ ζούμε τη ζωή μας. 
Τι σκέψεις κάνεις συνήθως ενώ είσαι μόνος και περπατάς ή είσαι στο σπίτι;
Μπορεί να είσαι μόνος σου και ούτε κατά διάνοια να νιώθεις μόνος. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σκέψεις που κάνεις δεν έχουν να κάνουν με μειονεξία λόγω του ότι είσαι μόνος. Η αλήθεια σου είναι συνδεδεμένη με κάτι άλλο, πιο μεγάλο! 
Αν επέλεξες να είσαι μόνος δεν είναι μοναξιά. Και για όσο το επέλεξες...
Αν πραγματικά όμως το επέλεξες και δεν το κάνεις γιατί είσαι πληγωμένος... Ή είναι εγωισμός που κάνει πείσματα και παίζει ρόλους μοναχικούς. Κάτι τέτοιο είναι μειονεξία και αίσθηση της μοναξιάς.
Αν προσδοκάς παρέες και είσαι μόνος τότε θα βιώνεις μοναξιά, όπως μπορεί να τη βιώνεις τη μοναξιά και μέσα σε ακατάλληλες παρέες.
Μπορεί να είσαι με παρέα και να έχεις δυσκολία να συνδεθείς. Τότε μπορεί να αφεθείς σε σκέψεις άβολες και να νιώσεις μοναξιά ή στεναχώρια.
Για κάποιους μπορεί να είναι πολύ δημιουργική η μοναχικότητα. Ανεξάρτητα αν είναι μόνοι τους ή με παρέα έχουν τη δυνατότητα να δούνε ενδιαφέρον σε αυτό που υπάρχει εκεί έξω, αλλά και είναι καλά στη σχέση με τον εαυτό τους. 
Κάνουν ότι είναι κατάλληλο για την κάθε στιγμή της ζωής τους.
Υπάρχουν και αυτοί που είναι φοβισμένοι να μείνουν μόνοι για να αφουγκραστούν τον εαυτό τους και διαρκώς ξοδεύουν την ενέργειά τους σε σχέσεις και δραστηριότητες μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να κάνουν.  Μπορεί και να νιώθουν για τέτοιες παρέες, τα ίδια που νιώθουν για την τηλεόραση τους! 
Στις σκέψεις μας κρύβονται πολλά για το πώς βιώνουμε τη ζωή.  Οι σκέψεις ‘’αποτυπώνουν’’, δημιουργούν συναισθήματα.
Υπάρχουν σκέψεις και πεποιθήσεις που φέρνουν μοναξιά και άλλες που φέρνουν αυτάρκεια.
Δεν είναι καλύτερος αυτός που έχει πολλές παρέες από κάποιον που είναι μοναχικός. Σημαντικό είναι να ζεις τη ζωή σου με ευγένεια, καλοσύνη, αρμονία, δημιουργικότητα και να ακολουθείς το όνειρό σου!

~ Πέτρος Κ.*~

Συνειδητοποιήσεις για καλύτερες επιλογές.
Φιλοσοφία, ψυχολογία, life coaching με απλό, ουσιαστικό τρόπο. 
Παρακαλώ μοιραστείτε το.


Σελίδες που θα σας ενδιαφέρουν:
https://www.facebook.com/axehasta/
https://twitter.com/Petros_Kalogia
https://www.instagram.com/petroskalogia/

Αν δεν αλλάζουν οι συνθήκες

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις  συνθήκες,  άλλαξε ο ίδιος… έτσι με  τον καιρό θα αλλάξουν και οι συνθήκες. Πέτρος Κ. Από το βιβλίο π...