Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Διαφωνία με άλλη ματιά.

Ίσως μία μέρα συνειδητοποιήσεις ότι η διαφωνία στη δική σου γνώμη δεν μειώνει την αξία της γνώμη σου ή την αξία σου σαν άνθρωπος.
Τα λέω αυτά, γιατί παρατηρώ ανθρώπους που τους βγαίνει ένταση, θυμός, απογοήτευση με την διαφορετική γνώμη, και αισθάνομαι ότι αν δουν βαθύτερα το θέμα πολλά μπορούν να απαλυνθούν.
Οι άνθρωποι που έχουν έντονη διάθεση να πείσουν (και συχνά με άσχημους τρόπους) έχουν μεγάλη ιδέα για τις ιδέες τους, ή μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Μπορεί να έχουν συμφέρον (κάτι να κερδίσουν ή να πουλήσουν) ή ανασφάλεια της αξίας τους και προσπαθούν να την ‘’δείξουν’’.Ίσως απλά είναι οπαδοί του ντόπιου ή ξένου ( προγραμματισμού) που μάθανε. 
Αν οι ιδέες δεν υποκινούν ή μιλάνε για βία, ας αφήνουμε να υπάρχουν. Και ας γίνουμε καλοί στο να υπερασπιζόμαστε με ήρεμα επιχειρήματα τις ιδέες μας, που φέρνουν την πιο φωτεινή, δημιουργική διάσταση της ζωής. 
~Πέτρος Κ.~

Συνειδητοποιήσεις για καλύτερες επιλογές.
Φιλοσοφία, ψυχολογία, life coaching με απλό, ουσιαστικό τρόπο. 
Παρακαλώ μοιραστείτε το.



Αν δεν αλλάζουν οι συνθήκες

Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τις  συνθήκες,  άλλαξε ο ίδιος… έτσι με  τον καιρό θα αλλάξουν και οι συνθήκες. Πέτρος Κ. Από το βιβλίο π...